مرکز تحقیقات پزشکی هسته ای خلیج فارس موفق به کسب شاخص ارزشیابی نمره Z صعودی و مثبت در بین مراکز تحقیقات بالینی بیش از 10 سال سابقه فعالیت در سال 1402 شد.
نرگس جوکار، کارشناس مسئول ارزشیابی مرکز تحقیقات پزشکی هسته ای خلیج فارس بیان کرد: در ارزشیابی 1402 شاخص ها در سه محور مدیریت و توسعه تحقیقات، تولید دانش و اثرگذاری مورد ارزیابی قرار گرفت که این مرکز در بخش طرح های پژوهشی اثرگذار بر نظام سلامت توانست امتیاز ویژه ای را کسب کند. مرکز تحقیقات پزشکی هسته ای خلیج فارس به عنوان یکی از مراکز جامع و پیشرو با استفاده از رادیوداروهای جدید توانسته است خدمات ارزنده ای در تشخیص زودرس و درمان سرطان های مقاوم به درمان به مردم و کشور برساند.
وی افزود: محور های ارزشیابی فعالیت های تحقیقات و فناوری مراکز علوم پزشکی شامل 1) مدیریت و توسعه تحقیقات (1. برنامه ریزی و سیاستگزاری 2. نیروی انسانی 3. جذب منابع مالی)، 2) تولید دانش (1. برونداد پژوهشی 2. مقالات با کیفیت منتشر شده (1)Q 3. همکاریهای بین المللی 4. تعداد کل استنادات به مقاالت پنج ساله 5. مقدار h پنج ساله 6. پایان نامه های تحقیقاتی بین رشته ای 7. ثبت اختراع) و 3) اثرگذاری (1. اثر بر آموزش، سیاستگزاری و قانون گذاری سلامت 2. اثر بر سلامت جامعه 3. اثر بر سبک زندگی و محیط 4. اثر بر ارائه خدمات سلامت 5 . اثر بر تولید و اقتصاد سلامت) می باشند.
برنامه ارزشیابی فعالیت های پژوهشی مراکز تحقیقات دانشگاههای علوم پزشکی کشور نخستین بار در سال 1380 و با بهره گیری از تعریف سازمان جهانی بهداشت از عملکرد نظام تحقیقات سلامت تدوین شده است. شاخص های مورد سنجش در این برنامه نقش موثری در ترسیم خطوط حرکت مراکز تحقیقات به ویژه در عرصه تولیدات پژوهشی (مقالات و کتب) داشته است. در طول دو دهه گذشته به تدریج و متناسب با رشد و بلوغ رخ داده در فعالیت های تحقیقات این مراکز ویرایش های به روز شده ای از این برنامه ارائه و ملاک عمل قرارگرفته است.