نصب و راهاندازی بهروزترین دستگاه پت سی تی در کلینیک تصویربرداری هستهای بوشهر شناسه ای معتبر بر افتخارات پیشین این مجموعه افزود . تلاشی که پس از گذران سال ها مداومت و پشتکار ریاست محترم مرکز تحقیقات پزشکی هسته ای بوشهر " دکتر مجید اسدی " بمنظور بهره مندی استان از آخرین تکنولوژی تشخیص و درمان سرطان ، جامه عمل به خود پوشانید. به ثمر رسیدن این مهم در تاریخ پژوهشی و درمانی این استان بسی ستودنی و قابل تأمل است.
مرکز تحقیقات پزشکی هسته ای بوشهر و سایر عوامل و همکاران در مجموعه حاضر امید آن دارند که در آینده پیش رو سدی از موانع دسترسی بیمار برای تشخیص زودبهنگام بیماری ها بخصوص بدخیمی های صعب العلاج از میان برداشته شده و نیاز به هزینه های درمانی نامرتبط و غیرضروری طی پروسه پیگیری بیماری را رد نماید ؛ که به قطع نشان امیدی خواهد گردید برای گسترش دانش تشخیصی و تصویربرداری در جامعه پزشکی کشور و استان و ابراز همدردی با بیماران ارجمند .
پت سی تی چيست ؟
پت سی تی یک روش تشخیصی پزشکی دوگانه یا هیبرید است که در طراحی آن تصویربرداری تابش پوزیترون (PET) با CT ادغام شده است. جزء PET این سیستم عملکرد ارگان ها را به تصویر می کشد و جزء CT تعیین محل یا جانمائی را انجام می دهد.
امروزه شایع ترین کاربرد این روش بررسی تومورهای بدخیم می باشد. این روش اطلاعات بسیار ارزشمندی از وضعیت اولیه تومورهای بدخیم و میزان گسترش موضعی یا دوردست آنها در بدن فراهم می کند که راهنمای بسیار مفید پزشک معالج برای انتخاب مناسب ترین روش درمانی می باشد. همچنین برای ارزیابی وضعیت بیماری در حین درمان یا پس از ختم درمان نسبت به روش های مرسوم تصویربرداری مانند سی تی اسکن و ام آر آی بسیار دقیق تر است.
مزایای پت سی تی :
1- کاهش نیاز به انجام اقدامات تهاجمی جهت تعیین وسعت بیماری
2- امکان بررسی دقیق تر وسعت بیماری به دلیل رزولوشن و حساسیت بالا
3- امکان بررسی آسانتر وسعت بیماری به دلیل انجام اسکن از تمام بدن در یک مرحله
4- راهنمای انتخاب درمان ارجح
5- ارزیابی پاسخ به درمان و اثر بخشی آن
6- تشخیص زودرس عود و افتراق عود بیماری از تغییرات بافتی ناشی از درمان های جراحی و یا رادیوتراپی
7- تعیین پیش آگهی بیماری در مراحل اولیه قبل از شروع درمان
8- امکان تعیین دقیق محل ضایعه جهت انجام بیوپسی و اقدامات درمانی از قبیل جراحی و رادیوتراپی
9- تصویربرداری وضعیت حیاتی بافت قلب قبل از انجام جراحی قلب باز و تصویربرداری مغز (برای تعیین کانون ایجاد تشنج و بررسی اختلالات حافظه مانند آلزایمر و نظایر آن) که می تواند در کاهش هزینه های کلی درمان نقش داشته باشد.